Reiki bij I-Reflection

Wat is Reiki?

­Reiki komt uit Japan en betekent letterlijk “universele levensenergie”. (Rei = Universeel en Ki = Levensenergie. Het klinkt wellicht wetenschappelijk of zelfs zweverig maar ik verzeker je; “het is geen van beide”.   Het is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven.  Sterker nog, om deze energie kunnen we niet heen al zouden we dat willen.

In eerste instantie werkt Reiki helend op ons geestelijk niveau. Wij weten allemaal dat we bij gebrek aan energie lusteloos zijn, dat we nergens zin in hebben en dat elke handeling te veel is. Echter als we genoeg energie hebben dan is niets te moeilijk en kunnen we de wereld aan. In de meeste gevallen vullen we deze energie zelf aan door positief in het leven te staan en te genieten van de dingen om ons heen. Het gaat als vanzelf, we hoeven er niet bij na te denken of bij stil te staan. Echter soms gebeuren er dingen in ons leven die ons negatief beïnvloeden en waarvan we denken dat we daar nooit meer uit kunnen komen.  Onze gedachten worden dan somber en we raken in een vicieuze cirkel waar geen begin en geen eind aan zit.  In zo’n geval kan een Reiki behandeling dit tekort aan  energie aanvullen zodat men weer optimaal in balans is.

In het tweede geval  werkt Reiki helend op ons lichaam. We weten allemaal dat bijvoorbeeld een wond op ons lichaam, zonder tussenkomst van iets of iemand, helemaal zelf kan genezen. We weten ook dat wanneer we bijvoorbeeld onze knie gestoten hebben we dan als vanzelfsprekend onze handen erop leggen, of als we buikpijn hebben onze handen op onze buik leggen. Eigenlijk zijn we dan energie naar dit lichaamsdeel aan het sturen om het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Echter als we een energietekort hebben en lusteloos zijn dan zal het resultaat  uitblijven en kunnen we het best een Reiki behandelaar de energie weer aan laten vullen.

Het is heel belangrijk om te weten dat als iemand je Reiki geeft het nooit zijn of haar eigen energie is die je krijgt. De Reiki behandelaar is een doorgeefluik van Reiki naar jouw lichaam. Een Reiki behandelaar is geïnitieerd, met andere woorden: opengesteld om de Reiki energie te ontvangen en via zijn handen- en hartchakra weer door te geven aan de medemens, dier en alles wat leeft.  Dit doet hij/zij door handoplegging.  Wanneer een Reiki behandelaar de 2e graad heeft behaald dan is hij ook in staat om op afstand anderen te helpen . Afstand en tijd spelen in dat geval geen rol. Een Reiki behandelaar zou je dan bijvoorbeeld Reiki kunnen sturen voor een examen of belangrijk gesprek in de toekomst en uiteraard ook bij gezondheidsklachten wanneer de ander zich ergens anders bevindt.

Hoe werkt Reiki?

Reiki is geen religie, sekte of geloofsovertuiging dus hoef je er niet in te geloven om behandeld te worden. Het enige wat van je gevraagd wordt is om met je kleren aan (schoenen en jas uit) op een behandelstoel te gaan zitten of op een behandeltafel te gaan liggen om in een ontspannen sfeer energie te ontvangen. Deze energie (Reiki) is niets engs of onbekends, het is dezelfde (positieve) energie waardoor alles leeft op aarde. Ik leg vervolgens mijn handen op een aantal posities op jouw lichaam en laat de energie daaruit vrij stromen. Ik wil  benadrukken dat je niet mijn eigen energie krijgt maar universele energie waarvoor ik louter een kanaal ben. Wanneer de situatie het niet toelaat, omdat je bijvoorbeeld ernstige pijn of brandwonden oid. hebt zal ik mijn handen een paar centimeter boven je lichaam houden. Voor het effect zal dit niets uitmaken. Je kunt tijdens deze behandeling warmte of kou voelen, in slaap vallen, emoties verwerken of andere zaken. Niets is vreemd en alles is goed. Hou vooral geen gevoel tegen. Je krijgt alleen te verwerken wat je aan kunt.

Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en werkt op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het stroomt naar die plekken waar het op dat moment het hardst nodig is. Reiki heft niet alleen symptomen op, maar pakt de oorzaak van ziekten of problemen aan. Het brengt je hele energiesysteem terug in balans. Daardoor doet Reiki niet altijd wat je verwacht of graag wilt, maar wel altijd wat voor jou op dat moment het beste is.

Reiki heeft nooit negatieve gevolgen en de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

Reiki werkt heel ondersteunend bij individuele processen. Reiki helpt het zelfgenezend vermogen van de mens. Het is echter geen  vervanger maar een natuurlijke heelwijze ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.

Waarbij helpt Reiki?

Reiki laat energie vrij stromen en bevordert het natuurlijke genezingsproces. Ontspant en vermindert stress

 • Kan pijn wegnemen of verlichten bij chronische klachten, reumatische aandoeningen,  onverklaarbare pijnen, migraine ed.
 • Verzacht of elimineert bijwerkingen van zware medicijnen en behandelingen, zoals bijvoorbeeld: bestralingstherapie en chemokuren. 
 • Versterkt het immuunsysteem en helpt afvalstoffen af te voeren
 • Brengt alle organen, hormonen en functies in balans
 • Heft blokkades op en laat onderdrukte gevoelens vrijkomen
 • Geeft het verloren zelfvertrouwen weer terug en helpt tegen depressies
 • Verbetert de intuïtie
 • Verbetert de onderlinge relaties tussen mensen
 • Brengt rust in het lichaam
 • Leert bewuster te leven
 • Helpt bij slaapproblemen
 • Helpt bij verwerking van scheidingen, rouw en andere grote veranderingen in het leven (trauma’s)

Bij baby’s & kinderen

 • Huilbaby’s voelen zich geborgen en veiliger waardoor huilbuien drastisch verminderen
 • Het helpt kinderen die slecht slapen, bang zijn, zich onbegrepen voelen of nare ervaringen hebben meegemaakt
 • Het heeft ook een positief effect op autistische kinderen en kinderen met ADHD

Reiki voor dieren

Mensen, dieren en alles wat leeft staat in contact met de energie om ons heen en zouden zonder deze energie niet kunnen leven. De mens raakt het contact met deze energie meestal kwijt door allerlei opvattingen, levensstijlen, stress ed. Hier hebben dieren weinig tot geen last van en zijn dan ook zeer ontvankelijk voor Reiki.

Vanaf dag 1 dat ik Reiki geef, heb ik ook mijn hond Ditto (die 13 jaar oud is geworden en allerlei kwaaltjes begon te ontwikkelen) Reiki gegeven. In het begin moest hij hier wat aan wennen maar later kwam hij zelf Reiki halen en loopt weg als hij genoeg heeft gehad. Dieren weten wanneer en hoeveel ze nodig hebben. Zij bepalen dan ook zelf de behandelduur.

Het zou kunnen dat jouw dier eerst zeer afkerig is voor het vreemde wat ze ineens voelen. Dit los ik op door het dier op korte afstand (maar wel in dezelfde ruimte) te behandelen  totdat het eraan gewend is. Dit duurt meestal niet lang. Met één behandeling kunnen wonderbaarlijke resultaten worden geboekt, maar in de meeste gevallen dient het dier dagelijks gedurende een week behandeld te worden.

Omdat Reiki het lijden van dieren verzacht zijn ze altijd zeer erkentelijk voor het ontvangen van Reiki. Let op: Reiki vervangt de dierenarts niet. Bij besmettelijke en levensbedreigende ziekten dient te allen tijde een dierenarts geraadpleegd  te worden. 

In principe kan Reiki aan alle dieren gegeven worden van mier tot olifant. Reptielen en dieren die om welke reden dan ook niet aangeraakt kunnen/willen/mogen worden behandel ik alleen op afstand. 

Wil je gehlopen worden?

Graag help ik je verder om je problemen te verhelpen. Kom langs bij mij in de praktijk om de voordelen te ervaren.

Locatie praktijk

Rivium 2e Straat 32
2909 LG Capelle aan den IJssel

Certificeringen