Wat is Reiki ?

­Reiki komt uit Japan en betekent letterlijk "universele levensenergie". (Rei = Universeel en Ki = Levensenergie. Het klinkt wellicht wetenschappelijk of zelfs zweverig maar ik verzeker je; " het is geen van beide".   Het is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven.  Sterker nog, om deze energie kunnen we niet heen al zouden we dat willen.

In eerste instantie werkt Reiki helend op ons geestelijk niveau. Wij weten allemaal dat we bij gebrek aan energie lusteloos zijn, dat we nergens zin in hebben en dat elke handeling te veel is. Echter als we genoeg energie hebben dan is niets te moeilijk en kunnen we de wereld aan. In de meeste gevallen vullen we deze energie zelf aan door positief in het leven te staan en te genieten van de dingen om ons heen. Het gaat vanzelf en daar hoeven we niet bij na te denken of bij stil te staan. Echter soms gebeuren er dingen in ons leven die ons negatief beinvloeden en we denken dan dat we daar nooit meer uit kunnen komen.  Onze gedachten worden dan somber en we raken in een vicieuze cirkel waar geen begin en geen eind aan zit.  In zo'n geval kan een Reiki behandeling dit tekort aan  energie aanvullen zodat men weer optimaal in balans is.

In het tweede geval  werkt Reiki helend op ons lichaam. We weten allemaal dat bijvoorbeeld een wond op ons lichaam, zonder tussenkomst van iets of iemand, helemaal zelf kan genezen. We weten ook dat wanneer we bijvoorbeeld een knie stoten we dan als vanzelfsprekend onze handen erop leggen of als we buikpijn hebben dat we onze handen als vanzelfsprekend op onze buik doen. Eigenlijk zijn we dan energie naar dit lichaamsdeel aan het sturen om het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Echter als we energietekort hebben en lusteloos zijn dan zal het resultaat  wegblijven en kunnen we het best een Reiki behandelaar de energie weer laten aanvullen.

Het is heel belangrijk om te weten dat als iemand je Reiki geeft het nooit zijn of haar eigen energie is dat  je krijgt. De Reiki behandelaar is een doorgeefluik van Reiki naar jouw lichaam. Een Reiki behandelaar is geinitieerd dat wil zeggen opengesteld om de Reiki energie te ontvangen en via zijn handen- en hartchakra weer door te geven aan de medemens, dier en alles wat leeft.  Dit doet hij/zij door handoplegging.  Wanneer een Reiki behandelaar de 2e graad heeft behaald dan is hij ook in staat om op afstand anderen te helpen . Afstand en tijd spelen in dat geval geen rol. Een Reiki behandelaar zou je dan bijvoorbeeld Reiki kunnen sturen voor een examen of belangrijk gesprek in de toekomst en uiteraard ook bij gezondheidsklachten wanneer de ander zicht ergens anders bevindt.

 

 

 

Reiki is niet eng of raar.

Het is er voor iedereen en het werkt altijd, ook als je er niet     in gelooft of het niet begrijpt.

Usui Shikiryoho Reiki