Hoe werkt Reiki ?

 

Reiki is geen religie, sekte of geloofsovertuiging dus hoef je er niet in te geloven om behandeld te worden. Het enige wat van je gevraagd wordt is om met je kleren aan (schoenen en jas uit) op een behandelstoel te gaan zitten of op een behandeltafel te gaan liggen om in een ontspannen sfeer energie te ontvangen. Deze energie (Reiki) is niets engs of onbekends, het is dezelfde (positieve) energie waardoor alles leeft op aarde. Ik leg vervolgens mijn handen op een aantal posities op jouw lichaam en laat de energie daaruit vrij stromen. Ik wil  benadrukken dat je niet mijn eigen energie krijgt maar universele energie waarvoor ik louter een kanaal ben. Wanneer de situatie het niet toelaat, omdat je bijvoorbeeld ernstige pijn of brandwonden oid. hebt zal ik mijn handen een paar centimeter boven je lichaam houden. Voor het effect zal dit niets uitmaken. Je kunt tijdens deze behandeling warmte of kou voelen, in slaap vallen, emoties verwerken of andere zaken. Niets is vreemd en alles is goed. Hou vooral geen gevoel tegen. Je krijgt alleen te verwerken wat je aan kunt.

Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en werkt op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het stroomt naar die plekken waar het op dat moment het hardst nodig is. Reiki heft niet alleen symptomen op, maar pakt de oorzaak van ziekten of problemen aan. Het brengt je hele energiesysteem terug in balans. Daardoor doet Reiki niet altijd wat je verwacht of graag wilt, maar wel altijd wat voor jou op dat moment het beste is.

Reiki heeft nooit negatieve gevolgen en de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

Reiki werkt heel ondersteunend bij individuele processen. Reiki helpt het zelfgenezend vermogen van de mens. Het is echter geen  vervanger maar een natuurlijke heelwijze ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.

Reiki is universele energie

vanuit het Universum en kan

alleen positief gebruikt worden.